Meest gestelde vragen over Maison l’Europe

Wat is Maison L’Europe? Hoeveel appartementen komen er? Is het mogelijk om mee te denken over de invulling van mijn eigen appartement? Allemaal vragen waarop we je graag een antwoord geven. Gelet op de huidige status van het project kunnen we helaas nog niet alle vragen beantwoorden. Naar aanleiding van de vragen die ons de afgelopen periode hebben bereikt, is een selectie gemaakt van de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stel dan hier je vraag.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om je in te schrijven voor een van de appartementen. De eerste inschrijfmogelijkheid is vanaf 14 juli. Je kunt wel alvast je interesse kenbaar maken en je voorkeurstype doorgeven op de website.

Bij het bouwen van de 78 appartementen is het onmogelijk om overlast geheel te voorkomen voor omwonende. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt. 

Deze zullen vanaf 14 juli gepubliceerd worden op de website.

In Maison L’Europe komen 8 verschillende typen appartementen, variërend in oppervlakte en indeling. 

Naar verwachting in Q1 2023 (afhankelijk van de verkoop).

Maison L’Europe beschikt over een prive parkeerterrein zowel aan de achterzijde als deels aan de onderzijde van het complex. Alle appartementen beschikken over minimaal een eigen privé parkeerplaats. Type Londen en Wenen beschikken over twee privé parkeerplaatsen. Daarnaast zijn er meerdere bezoekers parkeerplaatsen aanwezig aan de voor en achterzijde van het complex.

De toewijzing aan particulieren zal plaatsvinden door middel van twee selectierondes.

De eerste selectie vindt plaats op ‘draagkracht’ of anders gezegd: kan een geïnteresseerde de woning financieren? Waarom doen we dit? Natuurlijk is het van belang dat je aan je verplichtingen kan voldoen en niet in betalingsproblemen komt. Voor jou, voor ons, maar ook voor de andere kopers. Betekent deze toets van ‘draagkracht’ dat gekozen wordt voor de meest draagkrachtige inschrijvers? Nee, dat is niet het geval. Het gaat om voldoende draagkracht. Binnen een bandbreedte wordt dit aangegeven in de projectinformatie en/of op het inschrijfformulier.

Na sluiting van de inschrijfperiode worden de appartementen van Maison L’Europe toegewezen. Krijg je een appartement toegewezen, dan zal de makelaar telefonisch contact met je opnemen voor het inplannen van een vrijblijvende afspraak. Krijg je geen appartement toegewezen, dan word je automatisch op de reservelijst geplaatst. Mocht de potentiële koper van jouw bouwnummer afvallen, dan kun je alsnog gebeld worden. We houden je dan hiervan op de hoogte.

Er is geen zelfbewoningsplicht.

Vanaf 14 juli worden de verkoopprijzen bekend gemaakt. In de documentatie staan vanaf de verkoopprijzen opgenomen. Dit zijn vaste prijzen, overbieden heeft geen invloed op de verder selectieprocedure. Ook geven wij aan welke informatie we van je nodig hebben. Het is belangrijk om alle gevraagde informatie tijdig te verstrekken of bij onduidelijkheden contact met ons op te nemen. Onvolledige inschrijvingen doen niet mee in de verdere procedure. Natuurlijk proberen wij je hierover tijdig te informeren, waar vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen per project kunnen we je dit niet garanderen.