Het karakter van de stad vertaalt zich in een unieke en culturele stad.

Helmond: een stad die ontstaan en gemaakt is door de maakindustrie. Met name de textiel- en staalindustrie floreerden hier en hebben historisch gezien hun sporen nagelaten. De stad heeft in de afgelopen decennia echter een metamorfose ondergaan door van oud nieuw te maken. Oude fabriekspanden hebben nieuwe bestemmingen gekregen die het karakter van Helmond een ongekend positieve impuls hebben gegeven waardoor het een aangename plek is geworden om te wonen en te werken. Maar ook bestaande woonwijken, zoals Dierdonk en Brandevoort zijn aangepakt en nieuwe ontwikkeld. Om die reden is er ook ruimte om flink te investeren in allerlei voorzieningen. De binnenstad bruist en ook het culturele aanbod is rijk en ongekend veelzijdig. Zo kan je in Theater ’t Speelhuis en de Cacaofabriek dan ook je hart ophalen. Maar ook het kasteel en de kasteeltuinen mogen hier niet onbenoemd blijven waar jaarlijks tal van evenementen worden georganiseerd. 

Heerlijk genieten
in je eigen stad

Alles binnen handbereik
Lekker uit eten, een filmpje of een concert, ouderwets op stap of gewoon een biertje en een bitterbal. Het kan allemaal. Zo geniet je op tal van terrassen die Helmond rijk is nog even heerlijk van de namiddagzon, pik je een filmpje of bezoek je het theater. En als je een keer geen zin hebt om te koken of omdat je iets te vieren hebt, schuif je ’s avonds aan tafel bij je favoriete chef. En als de avond nog niet lang genoeg is, sluit je de dag af aan het Havenplein aan het kanaal of lekker centraal op de Markt. 

In Helmond kan je echt alle kanten op. Zeker vanuit het centraal gelegen Maison L’Europe. Elke dag opnieuw, dus net zo makkelijk wordt je favoriete maaltijd vanavond thuisbezorgd als je gewoon een keertje thuis wilt zijn.

’t Speelhuis – Een fenomeen

Theater ’t Speelhuis is een fenomeen in Helmond. Wanneer het oude theater in 2011 in vlammen opgaat, openen zes jaar later - na een tijdelijk onderkomen - de deuren zich definitief weer in de volledig verbouwde Onze Lieve Vrouwe kerk. Met de gekozen architectuur is het theater een echte trekpleister geworden. Een mooier en illuster avondje uit bestaat dan ook haast niet. Wat wordt onderschreven door de vele artiesten die hier op het podium willen staan.

Verrassend veelzijdig
en compleet

Voorzieningen
De groei van Helmond heeft ervoor gezorgd dat je op elk denkbaar niveau alle wenselijke voorzieningen binnen handbereik hebt. De stad heeft een verrassend groot aanbod van winkels, waar je naast de bekende winkelketens ook heel veel speciaalzaken vindt. Net zo makkelijk als je het centrum inloopt voor een heerlijk vers biefstukje, een zalmmoot, verse groenten, een halfje volkoren, een prachtige fles wijn of een mooi stukje kaas, loop je om de hoek aan het einde van je werkdag nog even snel de supermarkt of drogist binnen. En als het over lifestyle of persoonlijke verzorging gaat, is Helmond rijk aan prachtige boetieks, hippe kapsalons en geweldige schoenenwinkels. Ben je plots aangewezen en afhankelijk van medische zorg, dan kun je snel terecht in één van de vele wijkzorgcentra of het Elkerliek Ziekenhuis. In medische zin loopt Helmond vooruit op de toekomst en wordt er in samenwerking met diverse zorgpartijen geïnvesteerd in innovatieve digitale diensten die inwoners ten goede komen. Voor een snelle intake, maar ook zorg op afstand.